CineLibri 2021 - Видео среща с Оливър Стоун

CineLibri 2021 - Видео среща с Оливър Стоун

event iconСъбитие: хибридно, на живо с публика

time iconКога: 28 октомври 2021 г. от 19:00 ч. UTC+02

translation iconЕзик: български и английски

host iconДомакини: CineLibri

location iconМясто на провеждане: Дом на киното в София

share icon1Място на излъчване: fb-страницата на CineLibri и YouTube

Ексклузивна видео среща с Оливър Стоун, в рамките на която знаменитият режисьор, сценарист и продуцент, носител на награди „Еми“ и „БАФТА“, три награди „Оскар“ и пет награди „Златен глобус“, ще отговори лично на въпроси на публиката. Представяне на първото българско издание на поразителната му мемоарна книга „В преследване на светлината“ и специална прожекция на филма „Доорс“ (1991).
На събитието ще представим и биографичната му книга "В преследване на светлината": https://www.colibri.bg/…/olivyr-stoun-v-presledvane-na…
Преди да се прочуе с Взвод в средата на 80-те години, Оливър Стоун е бил раняван във Виетнамската война, писал е с години сценарии, останали нереализирани, докато си изкарва хляба с непрестижни работи в Манхатън. Стоун, вече на 75, си припомня годините на творческо съзряване с всички успехи и провали: репетиции с Ал Пачино за филм, който така и не е заснет; потискащите демони на пристрастеността към кокаина; провала на първите му два филма; рискованото му проучване на терен сред наркокартелите в Маями за сценария на Белязания и още доста интригуващи истории. „В преследване на светлината“ е завладяващ поглед отвътре към преломния за Холивуд период на 70-те и 80-те години.