ФОРУМ КОЛЕКЦИОНЕРИ / РАЗГОВОРИ / КОЛЕКЦИОНЕРИ

ФОРУМ КОЛЕКЦИОНЕРИ / РАЗГОВОРИ / КОЛЕКЦИОНЕРИ

event iconСъбитие: онлайн, на живо

time iconКога: 10 април 2021 г. от 14:00 ч. UTC+02

translation iconЕзик: български

host iconДомакини: OPEN ARTS Foundation

location iconМясто на провеждане: #StreamEvent Studio

share icon1Място на излъчване: Facebook и YouTube каналите на Фондация „Отворени изкуства“

участници: Николай Неделчев, Ирена Гергова
 
концепция и водещ: Веселина Сариева (Фондация “Отворени Изкуства”, Галерия Sariev)
 
организатор: Фондация “Отворени Изкуства”, в рамките на програмата “Въведение в съвременното изкуство”
 
Фондация „Отворени изкуства“ има удоволствието да представи второто събитие от пролетната програма на „Форум Колекционери“ 2021, което ще се проведе на 10 април 2021 г.
 
Събитието ще се реализира като панелна дискусия с български колекционери на съвременно изкуство, някои от които ще бъдат представени за първи път публично. Разговорът ще премине през запознаване с колекции им, ще представи техните съвсем различни подходи на колекциониране, ще разкрие ситуации, с които те се сблъскват, ще говори за това как пандемията влияе на навиците и плановете им. Ще се обсъдят и новите тенденции в колекционирането на изкуство. В края на дискусията колекционерите ще дадат своите препоръки към галеристи, автори и артспециалисти. Дискусията ще се проведе на български език.
 
През 2021 година в постпандемична ситуация на артсистема в криза „Форум Колекционери“ предприема разширяване на традиционния си формат на тематично, структурно и времево ниво, следван от намерението да подпомогне адаптацията на участниците в артсцената в България.
Поставяйки основната теза, че познаването и приемането на другия в микрообщността, обединението и споделянето на проблемите и решенията е изход от настоящето и път към бъдещето, „Форум Колекционери“ има намерението да създаде обща среда на споделяне и видимост, които дават панорама, възможни насоки за справяне и предпоставки за бъдещо сътрудничество. Освен тази нова линия, ориентирана към микрообщността, „Форум Колекционери“ продължава и традиционната си програма, като реализира международен обмен и запознава с международни колекционерски практики.